2009-08-07 14:03:15• hírek • Gozner Gertrud

Játékos nevelés

Minden pénteken a szatmárnémeti strandon levő ifjúsági tábor lakóinak drogellenes felvilágosító előadásokat tartanak.

A kampányt a Szatmár Megyei Ifjúsági Igazgatóság szervezi a Megyei Drogprevenciós Központ és a Szatmár Megyei Rendőrkapitányság közreműködésével. Ezen a héten húsz gyermek vett részt a drog-, alkohol- és dohányzásellenes programokban.

A megelőzési program a Tanulmányi Tábor elnevezésű projekt része, lefutási ideje pedig megegyezik a táborokéval. Augusztus elejéig összesen két kurzust tartottak körülbelül hetven diák számára, akik Prahova, Brassó és Hunyad megyékből érkeztek a szatmárnémeti táborba. Péntek délelőtt fél tízkor került sor a harmadik kurzusra, amely 20 diák részvételével zajlott.

Ezen előadások célja, hogy a gyermekeket minél korábban figyelmeztesse a drog és alkoholfogyasztás, valamint a dohányzás okozta problémákra - nyilatkozta Camelia Tarba, a drogprevenciós központ munkatársa. A felvilágosító kampány a rendőrség két munkatársának jelenlétben zajlott, akik a fiatalkori bűnözésről, valamint a közlekedési szabályokról és ezek betartásáról tartottak előadást a gyermekeknek.

A fiatalok interaktív játékok, kérdőívek és szórólapok segítségével ismerkedtek meg az alkohol, a cigaretta és a drogok egészségkárosító hatásaival. Az ifjúsági igazgatóság a következő csoportok számára is megszervezik az akciót a nyári táborozások ideje alatt.


Húsz Szatmárnémetiben táborozó diák vett részt a pénteki előadásokon.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: